הסרת שיער בעת טיפול עם רואקוטן
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 17 ומטופלת ברואקוטן כבר חודשיים וחצי. הבנתי שאסור לעשות שעווה בזמן הטיפול וגם 6 חודשים לאחר מכן, ורציתי לדעת אם אפשר לגלח או להוריד שיער עם מכונה בזמן הטיפול?

תשובה:
ההמלצה כיום היא להימנע מכל מניפולציה עורית (כולל הסרת שיער) במשך הטיפול ברואקוטן ובמהלך ששת החודשים לאחר תום השימוש בו, מחשש להתפתחות צלקות בעור או החלמה איטית של הפצע. ההתייחסות היא לשעווה וללייזר. ההנחה שלי היא כי ההנחיה מתייחסת לשטח הגוף כולו, היות שלא נאמר אחרת. מצד שני, מצאתי מחקר (מצומצם מאוד) אשר מראה שבטוח להסיר שיער בלייזר אצל מטופלות ברואקוטן. אבל, כפי שציינתי, מדובר במחקר קטן מאוד. שימוש במכונה מקביל לטיפול בשעווה, ולכן אינו מומלץ בזמן השימוש בתרופה וכן אחריה. לעומת זאת, את יכולה לגלח שיער באזורים שאינם נגועים בפצעים. לגבי האזורים הנגועים, אני מציעה לא לגעת בהם כלל. בברכה, ד"ר שירי אורי - אינפומד