אני בן 25, ממוצא עיראקי. אני סובל מחוסר מלא (0.2) של G6PD וברצוני לדעת
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בן 25, ממוצא עיראקי. אני סובל מחוסר מלא (0.2) של G6PD וברצוני לדעת איזה טיפול ניתן לקבל למחלת גבהים, מכיוון שאיני יכול ליטול Diamox כי אני רגיש לסולפה. שמעתי על משהו שנקרא Biloba Ginko, . מה זה בדיוק והאם יש אלטרנטיבה נוספת? אציין שבעבר סבלת

תשובה:
כאדם בעל G6PD אכן אין באפשרותך ליטול דיאמוקס המכילה סולפה, ואפשר להסתדר בלעדיה. מחקרים רחבי היקף [2,3,4] שללו את יעילות של גינקו בילובה במניעת מחלת גבהים. יתר על כן, נמצא כי תסמיני מחלת גבהים הופיעו בשכיחות גבוהה יותר בקבוצה שנטלה אצטאזולאמיד בשילוב עם גינקו בילובה, מאשר בקבוצה שנטלה אצטאזולאמיד בלבד [2,3]. בנוסף יש לזכור כי עלייה מתונה היא התרופה המונעת היעילה ביותר: מומלץ להימנע מעלייה חדה למעל 3000 מטרים, ולינה של לפחות 2 לילות בגבהים שבין 2500-3000 מטרים. בגבהים מעל 3000 מטרים מומלץ לא לעלות מעל 400 מטרים ללילה, וללון לילה נוסף בעלייה של 1000 מטרים. ניתן לטפס ביום מעבר לגבהים הנ"ל, אך מומלץ ללון שנת לילה בהתאם להם. במקרה של מחלת גבהים חדה למרות הנ"ל - שביטויה קוצר נשימה או כאב ראש חזק, ראייה כפולה ובלבול - יש לרדת בגובה באופן מיידי. האלטרנטיבות התרופתיות כוללות תרופה בשם ניפדיפין לטיפול בבצקת ריאות וסטרואידים לטיפול בבצקת מוחית. לקריאה בנושא: 1 http://www.thebmc.co.uk/world/mm/mm1.htm