דלג לתוכן

מתי יש צורך בניתוח בגלל אבנים בכיס המרה?

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 04/05/2009 תאריך עדכון: 01/10/2013
1 דקות קריאה

שאלה:

לאחר התקף ראשון של כאבים בבטן העליונה התגלו אצלי אבנים קטנות בכיס המרה בבדיקת אולטרסאונד. כמו כן התגלה "כבד עם הסננה שומנית, וכיס המרה עם דופן דקה. דרכי המרה התוך והחוץ כבדיות אינן מורחבות". מה משמעות הדופן הדקה של כיס המרה? מה לדעתך הטיפו

תשובה:

דופן דקה של כיס מרה הוא ממצא תקין. אם הדופן היה מעובה, היה עולה חשד לדלקת של כיס המרה. הטיפול תלוי בקליניקה. אם האבנים התגלו במקרה ואינן גורמות סימפטומים, אין צורך בטיפול מיוחד ברוב המקרים, אולם אם האבנים גורמות כאבים או דלקת בכיס במרה או בדרכי המרה, יש מקום לטיפול. הטיפול המומלץ הוא כריתת כיס המרה. אמליץ לך להיוועץ עם רופא כירורג לגבי אפשרות זו. בברכה, ד"ר קרן גלרון - אינפומד

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר יוסף לייטנר
ד"ר יוסף לייטנר אורתופדיה
ד"ר שלומי סימן טוב
ד"ר שלומי סימן טוב עיניים
ד"ר יריב רוזנבוים
ד"ר יריב רוזנבוים יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו