גורמים אפשריים למיקרואלבומינוריה
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בן 48, מאובחן כחולה גאוט (ללא התקפים), מטופל בזילול 1 ביום, ובסימוביל 10 מ"ג ביום להורדת רמת הכולסטרול. בבדיקות חלבון נמצאו התוצאות הבאות: מיקרואלבומין 24h 187.1 u samp 160.9. אבקש חוות דעת.

תשובה:
בדיקתך מעידה על מצב הנקרא מיקרואלבומינוריה, כלומר נוכחות של חלבון אלבומין בכמויות קטנות בשתן (רמה של 20 עד 200 מיקרוגרם לדקה באיסוף של 24 שעות נחשבת מיקרואלבומינוריה, מעל ל-200 זו מאקרואלבומינוריה). מיקרואלבומינוריה מעידה לרוב על פגיעה בכליות, הגורמת לכך שהאלבומין יוצא מזרם הדם ומופרש לשתן. התופעה מתרחשת במחלות המערבות כלי דם, ובעיקר בסוכרת ובמצב של יתר לחץ דם, או במחלות של הכליה, כגון דלקת של פקעיות הכליה. ישנן גם תרופות שונות שיכולות לגרום לאלבומינוריה. מחלת גאוט ורמת כולסטרול גבוהה אינם גורמים באופן רגיל לאלבומינוריה, וגם התרופות שאתה לוקח, זילול וסימוביל אינן גורמות לכך. מומלץ לפנות לרופא המטפל לבירור הגורם למיקרואלבומינוריה. איחולי בריאות ד"ר נועה גולדשר מינרבי - אינפומד