דלג לתוכן

שאלה

אני בת 42. התחלתי ליטול פלוטין 20 לפני כ-10 ימים. הומלץ לי לקחת את הכדור בערב לפני השינה, אך אני מוצאת שעוד יותר קשה לי לגרד עצמי מהמיטה מאשר קודם. לוקח לי כ-4 שעות להתאפס על עצמי ולהרגיש טוב, ואז בערב אני עליזה. קריטי עבורי להרגיש טוב בבוקר. האם על

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 14/04/2009 תאריך עדכון: 02/10/2013
1 דקות קריאה

תשובה:

את התרופה פלוטין יש לקחת פעם אחת ביום, ואין חשיבות לשעת הנטילה, למעט מבחינת ההרגשה הסובייקטיבית של הנוטל/ת. לכן, אם נראה לך שיהיה לך קל יותר ליטול את הכדור בבוקר ולא בערב, אין כל מניעה שתעשי זאת. חשוב רק להקפיד על נטילת הכדור לא על בטן ריקה, בשל הנטייה שלו לגרום לבחילות, שנמנעת כאשר הוא נלקח יחד עם אוכל. חשוב גם לציין שלעיתים קרובות, הדיכאון עצמו גורם לתופעה של קושי להתעורר בבוקר ולהתחיל את היום, ושבשעות הערב חל בו שיפור, ולא בטוח שיש לכך קשר לכדור. בברכה, ד"ר איילת אביטל-מגן - פסיכיאטרית

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר נעמה מרקוס
ד"ר נעמה מרקוס יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
ד"ר רומן ליברזון
ד"ר רומן ליברזון אורתופדיה
ד"ר נעמי רבינוביץ
ד"ר נעמי רבינוביץ אף אוזן גרון וכירורגיית ראש-צוואר
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו