אופן הנטילה של התרופה פלוטין
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 42. התחלתי ליטול פלוטין 20 לפני כ-10 ימים. הומלץ לי לקחת את הכדור בערב לפני השינה, אך אני מוצאת שעוד יותר קשה לי לגרד עצמי מהמיטה מאשר קודם. לוקח לי כ-4 שעות להתאפס על עצמי ולהרגיש טוב, ואז בערב אני עליזה. קריטי עבורי להרגיש טוב בבוקר. האם על

תשובה:
את התרופה פלוטין יש לקחת פעם אחת ביום, ואין חשיבות לשעת הנטילה, למעט מבחינת ההרגשה הסובייקטיבית של הנוטל/ת. לכן, אם נראה לך שיהיה לך קל יותר ליטול את הכדור בבוקר ולא בערב, אין כל מניעה שתעשי זאת. חשוב רק להקפיד על נטילת הכדור לא על בטן ריקה, בשל הנטייה שלו לגרום לבחילות, שנמנעת כאשר הוא נלקח יחד עם אוכל. חשוב גם לציין שלעיתים קרובות, הדיכאון עצמו גורם לתופעה של קושי להתעורר בבוקר ולהתחיל את היום, ושבשעות הערב חל בו שיפור, ולא בטוח שיש לכך קשר לכדור. בברכה, ד"ר איילת אביטל-מגן - פסיכיאטרית