האם ייתכן כי סוג הדם של הבן / הבת יהיה שונה מאחד מסוגי הדם של ההורים ?
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

האם ייתכן כי סוג הדם של הבן / הבת יהיה שונה מאחד מסוגי הדם של ההורים ?

תשובה:
כן. סוג הדם נקבע על פי חלבונים מסוג A ו B הנמצאים על גבי תא הדם האדום. אדם שלו חלבון מסוג A על גבי התאים שלו הוא בעל סוג דם A. אדם עם חלבון מסוג B על התאים שלו הוא בעל סוג דם B. אדם עם שני סוגי החלבונים יהיה בעל סוג AB, ואדם ללא אף אחד מהנ"ל הוא בעל סוג דם O. בסה"כ ישנם 4 סוגי דם אפשריים. ילד מקבל משני הוריו את הפוטנציאל של סוג הדם. בשל חוקי הגנטיקה, ילד עם הורים בעלי סוג דם A ו B יכול תיאורטית להיות בעל כל סוגי הדם: A, B, AB, O. ואילו ילד להורים עם סוגי דם A ו O, יכול להיות בעל סוג דם A או O. למי שרוצה ללמוד על הנושא מצאנו את הלינק הבא: http://www.biology.arizona.edu/human_bio/problem_sets/blood_types/Intro.html