בעלי סובל מתשישות קיצונית אחרי טיפולי סרטן המעי הגס שלו. איך אוכל לעזור לו לשמר את האנרגיה שלו ולהרגיש טוב יותר?
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

בעלי סובל מתשישות קיצונית אחרי טיפולי סרטן המעי הגס שלו. איך אוכל לעזור לו לשמר את האנרגיה שלו ולהרגיש טוב יותר?

תשובה:

תשישות הנובעת מסרטן היא אחת מתופעות הלוואי הנפוצות ביותר של מחלת הסרטן ושל הטיפול בה. הסיבה המדויקת לתשישות אינה ידועה, אולם ייתכן שהיא קשורה לתהליך המחלה או לטיפולים בה**.

על מנת להילחם בתשישות, הציעי לבעלך למלא אחר הצעדים הבאים:

· מעקב אחר רמת האנרגיה. נהלו יומן במשך שבוע בכדי לעתר את הנקודות במהלך היום בהן אתם נמרצים במיוחד או תשושים במיוחד. ציינו מה עשויים לדעתכם, בזמן אמת, להיות הגורמים לתופעה.

· היו ערים לסימני האזהרה הפרטיים שלכם המבשרים תשישות קרבה, כמו קשיים בריכוז, כאבי גוף ותחושת לאות.

· שמרו את האנרגיה שלכם על ידי תכנון מוקדם וארגון נכון של העבודה. קבעו זמני מנוחה, שמרו על קצב מתון, הקפידו על מכניקת גוף נכונה, קבעו סדר עדיפויות והטילו חלק מהמשימות על אחרים במידת האפשר והצורך.