תוספי מזון להורדת כולסטרול
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני נוטלת זה כמה שנים כדור נגד רמת כולסטרול גבוהה. החליפו לי תרופה בפעם השלישית, בגלל שחשתי כאבים, בשרירי הרגליים בעיקר, וכאבי ראש שלא מרפים. התרופה האחרונה היא קרסטור. מה עושים? האם תוסף מזון יכול להיות תחליף?

תשובה:
קרסטור או rosuvastatin, היא תרופה ממשפחת הסטאטינים המשמשים לטיפול בהפרעה בשומני הדם. לתרופה זו, כמו ליתר בני משפחתה, תופעות לוואי במערכת השרירים, הכוללות כאבי שרירים (בעד 5% מהמטופלים) ואף פירוק שריר (בפחות מ-1% מהמטופלים). היא גורמת גם לכאבי ראש ולחולשה כללית בכ-5% מהטופלים. ישנם תוספי מזון להורדת רמת הכולסטרול המבוססים על ניאצין (הידוע בתכונותיו להורדת כולסטרול), ויטמין E ועוד מרכיבים פחות מוכרים. טענת המשווקים היא כי התוסף גורם פחות תופעות לוואי לעומת סטאטינים. תוכלי לקרוא על כך בקישור הבא: http://www.bioformula.co.il/cholestin.asp