ממצא של גידול גרורתי ב-CT
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

מה המשמעות של המשפטים הבאים בתוצאות בדיקת CT? הכבד גרורתי, הודגמו נגעים היפודנסים רבים בשתי האונות בקוטר עד 24 מ"מ. פיזור מטסטטי בעצמות ובכבד.

תשובה:
ישנה מחלה גידולית (סרטנית). פיזור גרורתי הוא פיזור של גרורות (גרורה היא למעשה שלוחה של הגידול למקום מרוחק ממקום הגידול הראשוני). על המונח היפודנסי תוכל לקרוא באתר - מדובר במונח מתחום ההדמיה שמשמעו צפיפות פחותה של הרקמה ביחס לסביבתה. לסיכום: יש מחלה גידולית מפושטת בכבד ובעצמות. בברכה, ד"ר שירי אורי - אינפומד