אני מתקשה לשכנע את אהוב\תי הסובלים מאלצהיימר לאכול. מה לעשות?
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני מתקשה לשכנע את אהוב\תי הסובלים מאלצהיימר לאכול. מה לעשות?

תשובה:

הנחיות כללית:

  • דברו עם הרופא\ה של אהוביכם. לעתים תיאבון לקוי מקורו בדיכאון, או בעיות בנות-טיפול אחרות.
  • אל תאכילו בכוח.
  • הימנעו מהגשת משקאות לא-מזינים כגון קפה שחור או תה.
  • נסו לשכנע את יקיריכם לאכול יותר חלבונים ושומנים ופחות סוכרים פשוטים.
  • הציעו ארוחות קטנות ותכופות וכן חטיפים.
  • עודדו את אהוביכם ללכת או להשתתף בסוגים אחרים של פעילות קלה כדי לעודד תיאבון.
  • שקלו להגיש מזונות שאוכלים בידיים וקל יהי לסובל\ת להסתדר אתם.
  • זכרו לנהוג בסובל\ת כאדם בוגר, לא ילד. אל תענישו אותם על שאינם אוכלים.

הנחיות לארוחה:

  • הגישו משקאות לאחר הארוחה במקום לפני הארוחה או במהלכה, כדי שאהוביכם לא ירגישו מלאים לפני שיתחילו לאכול.
  • תכננו ארוחות שיכללו את המזונות האהובים על אהוביכם.
  • נסו לגרום לאהוביכם לאכול את המזונות עתירי הקלוריות שבארוחה ראשונים.
  • השתמשו בדמיונכם כדי להעשיר את מגוון המזונות שאתם מגישים.

הנחיות לחטיפים:

  • אל תגישו מזונות המספקים ערך תזונתי נמוך או כלל לא קיים, כגון תפוצ'יפס, חטיפי שוקולד, משקאות קולה וחטיפים אחרים מסוג זה.
  • בחרו חטיפים עתירי חלבון וקלוריות.

הנחיות תזונה:

  • הפכו את הכנת המזון לפשוטה. בחרו מזונות קלים להכנה ולאכילה.
  • הפכו את האכילה לפעילות מהנה, לא למטלה. לדוגמא, הוסיפו חיים לארוחה באמצעות שימוש בכלי שולחן צבעוניים ו\או השמיעו מוסיקת רקע בזמן הארוחה.
  • נסו לא לתת לאהוביכם לאכול לבד.
  • השתמשו בגימורים צבעוניים כמו פטרוזיליה ופלפלים אדומים וצהובים כדי לשוות למזון מראה יותר מפתה.