טיפול תרופתי ב- OCD.
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בן 21, חולה ב- OCD. ברצוני לדעת מה המינון של התרופה לוסטראל לטיפול ב- OCD, ואם התרופה אפקסור XR יעילה בטיפול ב- OCD.

תשובה:
המינון היעיל של נוגדי דיכאון לטיפול ב- OCD הוא בדרך כלל המינון המקסימלי המומלץ. לא ברורה עדיין הסיבה לכך, אולם המינון של תכשירים סרוטונרגיים (הפועלים על מאזן הסרוטונין במוח) לטיפול יעיל ב- OCD הוא פי 4-2 מהמינון של שנדרש לטיפול בדיכאון ובהפרעות חרדה כגון התקפי פניקה. המינון של לוסטראל לטיפול ב- OCD נע סביב ה-300 מ"ג ביום. התרופה אפקסור יעילה לטיפול ב- OCD. בדרך כלל היא ניתנת כתרופת "קו שני", כלומר לאחר שניסיון טיפול בתכשירים מקבוצת ה- SSRI לא עלה יפה עוברים לניסיון עם קבוצת ה- SNRI, שאליה שייכת התרופה אפקסור. ד"ר איילת אביטל-מגן - פסיכיאטרית