תשובה:
ישנם מספר סוגים מוכרים של הפרעות חרדה, וביניהם:
הפרעת פאניקה: אנשים הלוקים המצב זה חווים תחושות של אימה המכות בהם באופן פתאומי ונשנה ללא כל אזהרה. תסמינים אחרים של התקף פאניקה כוללים הזעה, כאבי חזה, הלמות לב (דפיקות לב לא סדירות), ותחושת מחנק, שעלולות לגרום לאדם לחוש כאילו הוא או היא לוקים בהתקף לב או "יוצאים מדעתם".
הפרעה טורדנית כפייתית (OCD): אנשים הלוקים ב-OCD נרדפים על ידי מחשבות או פחדים בלתי פוסקים הגורמים להם לבצע טקסים או שגרות מסוימים. המחשבות המטרידות מכונות מחשבות טורדניות והטקסים מכונים התנהגות כפייתית. דוגמא לכך היא אדם הסובל מפחד לא סביר מחידקים, וכתוצאה מכך שוטף ללא הרף את ידיו.
הפרעת מתח פוסט-טראומתי (PTSD): זהו מצב העלול להתפתח בעקבות אירועי טראומתי או מבהיל מאד, כמו תקיפה מינית או תקיפה אלימה אחרת, מותו הלא-צפוי של אדם אהוב, או אסון טבע. אנשים הלוקים ב-PTSD מרבים לחוות מחשבות מפחידות וממושכות על האירוע, והם נוטים להיות קהים (חסרי תחושה) מבחינה רגשית.
הפרעה חרדה חברתית: מכונה גם פוביה חברתית. הפרעת חרדה חברתית כרוכה בדאגה ומודעות עצמית מכריעות בנוגע למצבים חברתיים יומיומיים. הדאגה נסובה לרוב סביב הפחד משיפוטם של אחרים, או מהתנהגות שתגרום למבוכה ותוביל את הסובל להיות נתון ללעג.
הפרעת חרדה כללית: הפרעה זו כרוכה בדאגות ומתיחות מיותרות ולא מציאותיות, אפילו אם אין כמעט, או בכלל, יסוד לחרדה זו.
פוביות ספציפיות: פוביה ספציפית היא פחד עז מפני דבר או מצב, כגון נחשים, גבהים או תעופה. רמת החרדה לרוב חורגת מהתאמה למצב ועלולה לגרום לסובל להימנע ממצבים יומיומיים רגילים.
לפתיחה בעמוד חדש >