בדיקת מיפוי עצמות לזיהוי האזור הפגוע
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

זה כחודשיים שאני סובל מכאבים בכל צידו הימני של גופי. החל מהשכמה והכתף, מידי פעם, ועד לכף רגל. מוקד הכאב כמעט תמיד הוא האגן והירך. גם הברך והשוק מעורבים מידי פעם. בדיקות אורתופד ונוירולוג לא העלו דבר. בדיקות דם, כולל CPK ושקיעת דם, היו תקינות. ובכל

תשובה:
בבדיקת מיפוי עצמות סורקים את העצמות במצלמת גאמא מיוחדת לאחר הזרקת חומר רדיואקטיבי לתוך הווריד. הממצאים במיפוי העצמות מראים היכן יש איזור של יצירה מוגברת של עצם בעקבות שבר, גידול, שינויים ניוונים וכדומה. בדיקה זו לא מראה מה הסיבה לקליטה המוגברת, ולכן אי אפשר לאבחן את הבעיה אך ורק לפי בדיקה זו. מכיוון שאצלך ישנם מוקדי כאב רבים, והכאבים שאתה חש אינם ספציפיים אלא מפושטים לאורך כל הגוף, נראה שהרופא שלך עדיין לא יודע מהו המקור האנטומי של הבעיות. בעזרת מיפוי עצמות אפשר לזהות את המקור האנטומי לבעיה בסריקה אחת מהירה, עם כמות נמוכה יחסית של קרינה. לאחר מיקום הבעיה ניתן יהיה לבצע בדיקת CT או MRI ממוקדת לאזור עם הקליטה המוגברת. ישנן הרבה מחלות, לאו דווקא ממאירות, היכולות לגרום למה שאתה חש, ביניהן פיברומיאלגיה, דלקת, מחלת מפרקים ניוונית, מחלת מפרקים שגרונית, ועוד. לכן, במקום לדאוג על מה שאתה לא יודע, הייתי ממליץ לך לבצע את הבדיקה על מנת לקבל מידע על הבעיה שמציקה לך. בהצלחה ד"ר עמית גיל - אינפומד