הקשר בין ליכן פלנוס לבין תרופות או עישון חשיש
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

האם יש קשר בין עישון חשיש או מריחואנה לבין ליכן פלנוס בעור? ביקרתי אצל מומחית לבעיות עור ומין, והיא אמרה לי שבעיית העור נובעת משימוש יתר באדויל ובתרופות מקבילות לה. האם באמת יש קשר בין הדברים?

תשובה:
ליכן פלנוס היא מחלת עור המאופיינת בנגעים ורודים-סגולים, לעיתים מגרדים, במקומות שונים בגוף, כגון פרקי הידיים, המרפקים, כפות הרגליים, הראש ואברי המין. המחלה יכולה לכלול פצעים כואבים בחלל הפה. מהלך המחלה יכול להיות אקוטי או כרוני. בדרך כלל חולפת המחלה מעצמה לאחר תקופה של חודשים עד שנים. לא ידוע הגורם למחלה, ומחלה כזאת, שהגורם לה אינו ידוע או שמופיעה באופן ספונטני, נקראת מחלה אידיופתית. אולם ידוע על מספר דברים שמעודדים את הופעת המחלה: תרופות מסויימות, מתכות (זהב, מרקורי) והפטיטיס C. אדויל (איבופרופן) היא תרופה נוגדת דלקת לא-סטרואידית, וקבוצת תרופות זו נמנית בין התרופות שעלולות לעודד הופעת ליכן פלנוס. לא מצאתי בספרות הרפואית מידע לגבי קשר בין שימוש במריחואנה או בחשיש בין להופעת ליכן פלנוס. בברכה, ד"ר מיכל רסנר - אינפומד