קדחת צהובה (yellow fever) היא מחלה הנגרמת על ידי נגיף (וירוס). הנגיף מוע
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

קדחת צהובה (yellow fever) היא מחלה הנגרמת על ידי נגיף (וירוס). הנגיף מועבר מאדם לאדם באמצעות יתוש, והמחלה נמצאת בכמה אזורים טרופיים. הביטויים העיקריים של המחלה - חום, כאבי שרירים, פריחה, ותסמינים אחרים דמויי שפעת נמשכים כארבעה ימים ואז רוב האנשים

תשובה:
קדחת צהובה (yellow fever) היא מחלה הנגרמת על ידי נגיף (וירוס). הנגיף מועבר מאדם לאדם באמצעות יתוש, והמחלה נמצאת בכמה אזורים טרופיים. הביטויים העיקריים של המחלה - חום, כאבי שרירים, פריחה, ותסמינים אחרים דמויי שפעת נמשכים כארבעה ימים ואז רוב האנשים מחלימים. ב- 15% מהאנשים מתפתח שלב נוסף של המחלה המתאפיין בהרגשה רעה מאוד, צהבת קשה, דלקת המוח, דימומים וסיבוכים נוספים. חלק מהאנשים האלו עלולים למות. חיסון נגד הנגיף יעיל ברוב האנשים לעשר שנים. החיסון אינו ניתן לילדים הקטנים מגיל 4 חודשים ולאנשים עם דיכוי מערכת החיסון. החיסון ניתן במרכזי נסיעות למטייל ובמרכזים רפואיים וכן במשרד הבריאות. מידע נוסף על המחלה ועל החיסון ניתן לקבל באתרים הבאים: http://www.cdc.gov/ncidod/dvbid/yellowfever/index.htm www2.ncid.cdc.gov/travel/yb/utils/ybGet.asp?section=dis&obj=yellowfever.htm http://www.who.int/inf-fs/en/fact100.html [04/01/2002]