רמת חלבון בשתן, וסימנים לפגיעה כלייתית מה היא רמה נורמאלית של חלבון בשתן
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

רמת חלבון בשתן, וסימנים לפגיעה כלייתית מה היא רמה נורמאלית של חלבון בשתן, ומאיזו נקודה יש סימן לפגיעה כלייתית (אני סובל מסוכרת). איך נקרא הסעיף בבדיקת המעבדה המתייחס לנושא?

תשובה:
הסעיף בבדיקת השתן נקרא "protein". בשתן לא צריך להיות חלבון כלל. במצבים שונים של מחלת כליות מופיע חלבון בשתן. כמויות זעירות של חלבון בשתן לא מצביעות בדרך כלל על מחלה. באופן תקין מפרישה הכליה פחות מ- 150 מ"ג חלבון ליממה. לעיתים יכולה הכליה להפריש כמות שאינה עולה על 300 מ"ג, גם ללא מחלה. אחד הסימנים הראשונים לפגיעה בכליות בחולי סוכרת היא הגברה של הפרשת החלבון. הפרשה מעל 300 מ"ג חלבון ליממה עשויה להצביע על התחלה של הפרעה כלייתית בחולי סוכרת. במצב זה מומלץ לפנות לרופא סוכרת או רופא כליות על מנת שישקול טיפול תרופתי למניעת הנזק הכלייתי. בברכה דר' איציק לוי וצוות אינפומד [07/01/2001]