זמני נטילה, תגובות בין-תרופתיות ומינון מומלץ של ויטמין D
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אימי בת 65, מטופלת באלטרוקסין בשל בעיה בבלוטת התריס, ובסימבקור להורדת רמת הכולסטרול. היא גם לוקחת ויטמין C, ולפעמים אומגה 3. לאחרונה היא קיבלה ויטמין D בגלל חוסר בוויטמין זה. מתי לקחת אותו? האם עדיף בלילה? האם לרחת אותו ביחד עם סימבקור (שנלקח גם ה

תשובה:
אין חשיבות לשעת נטילת ויטמין D. אין מניעה ליטול ויטמין D בסמוך לסימבקור או לתרופות אחרות. הצריכה היומית הדרושה באופן רגיל היא IU 50 (יחידות בינלאומיות). במצבי חסר, המינון המומלץ הוא 400 IU. במצבי חסר חמורים נותנים מינון גבוה יותר לתקופה מוגבלת, ובהמשך יורדים ל-400 IU. מידע על תגובות בין תרופתיות תוכלי למצוא באמצעות הכלי הזה: http://www.infomed.co.il/drugInteract.asp