אוסטואופורוזיס - מה ניתן לעשות כשהמחלה אובחנה ומה ניתן למנוע כדי לשפר א
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אוסטואופורוזיס - מה ניתן לעשות כשהמחלה אובחנה ומה ניתן למנוע כדי לשפר את המצב?

תשובה:
ישנם תרופות ודרכים שונות לטיפול באוסטאופורוזיס - תרופתית ולא תרופתית, וזה מאוד תלוי בדרגת המחלה- הנקבעת ע"י בדיקה לצפיפות העצם. הטיפול הלא-תרופתי כולל תזונה עם כמות מספקת של קלוריות, חלבון וסידן, תוספי סידן וויטמין D, תרגול גופני כנגד כוח הכובד - למשל הליכה או ריצה, והפסקת עישון. כמו כן- הפחתה או הפסקת תרופות שמחישות אוסטאופורוזיס (כמו סטרואידים). לגבי הטיפול התרופתי - עד לא מזמן, טיפול באוסטאופורוזיס בגיל הבלות היה מורכב בעיקר מהורמונים חלופיים - אסטרוגן. אך כיום נעשו מחקרים שהראו שטיפול הורמונלי אינו מעכב טרשת עורקים ומחלות לב כפי שנהגו לחשוב כמה עשורי שנים, ומעלה את הסיכון לסרטן השד. אי לכך, תרופות אחרות הפכו לעיקר הטיפול- תרופות המעכבות את בריחת הסידן מן העצמות - דוגמת פוסלן. מלבד פוסלן, ישנן אופציות אחרות תרופתיות, וניתן להשיגן דרך רופא פנימאי המתמחה בנושא זה. לקריאה נוספת- http://rambam.doctors.co.il/article/?id=1ebd317555cc390e3dc97523abc17825