גרידה או הפלה טבעית
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

בסקירת שקיפות עורפית מיום שלישי האחרון, נמצא שהעובר לא מתפתח מגיל 6.5 שבועות (אני כביכול בשבוע 12). הומלץ על גרידה, אך לפני שפניתי לבי"ח החל דימום חלש. מחברות אני יודעת שהדימום אמור להיות חזק והוא מוציא עימו את התוכן ההריוני. אני מאוד רוצה להימנע מגר

תשובה:
סביר להניח שתהיה הפלה שלמה לבסוף מבלי לבצע גרידה, אך התהליך יכול להימשך זמן רב, ייתכן אפילו שבועיים ואולי יותר, ובסיומו עדיין ייתכנו שאריות תוכן הריוני בתוך הרחם שעלולות לגרום לך לדמם יותר. מטרת הגרידה היא לא להעמיד אותך בסכנה, מפני שאת יכולה לאבד דם רב. גרידה הינה תהליך מבוקר שבו מוציאים את תוכן ההריון. ייתכן דימום לאחר מכן, אך פחות מהפלה ללא התערבות. הוצאת התוכן ההריוני תאפשר לרחם להתכווץ ולהפסיק את הדימום. הגעתך לביה"ח תאפשר לעקוב אחר רמת ההמוגלובין שלך שהיא מדד לדימום ותפקודי קרישה - האם הם תקינים. בנוסף, אינני יודעת מה סוג הדם שלך, אך אם הוא מינוס, את צריכה לקבל אנטי D כיוון שנחשפת לדם העובר ואיננו יודעים מה סוג הדם שלו. מעט דימום לא אומר שהרחם מצטמק, אלא שהתוכן ההריוני לא נפלט עדיין - ברגע שתהיה הפלה כמות הדימום תתגבר. אני עדיין ממליצה לך לגשת לביה"ח ולקבוע תור לגרידה על אף הסיכונים, שכפי שציינת בעצמך הם מינימליים.