תסמינים של המחלה MDS
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

חולת MDS כשנתיים וחצי מקבלת דם כל שבועיים. אני מעוניינת לדעת אם כאבי גב הם חלק מהסימפטומים של המחלה, ואם יש תרופות לא קונבנציונליות מומלצות לשיפור איכות החיים.

תשובה:
תסמיני המחלה של MDS כוללים אנמיה (הגורמת לעייפות ולקוצר נשימה), דלקות חוזרות וחבלות או דימומים. סימפטומים אלה נגרמים עקב רמות נמוכות של תאי דם אדומים בריאים, תאי דם לבנים וטסיות. בנוסף, חולים אלה מתלוננים לעיתים על כאבי גב, בעיקר גב תחתון. להלן קישורים לדף עם מידע רב לגבי הטיפולים הניתנים כיום ל- MDS וכן שאלה שנשאלה בעבר באינפומד בנושא: http://www.cancer.org.il/template/default.asp...=4057