רגל ש"נרדמת" בשכיבה
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 18/01/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

מאז שאני זוכר את עצמי, בשכיבה ממושכת על הגב (לקראת הירדמות) מתחילה רגל ימין שלי להירדם לאט לאט. כמעט לא שמתי לב לתופעה, עד שלא מזמן, כמעט בכל לילה אני מוצא את עצמי מתעורר עם רגל ימין (רק באיזור השוק) חסרת תחושה לחלוטין. מגע עם העור באיזור יוצר לא יותר מתחושה עמומה. החלק המדאיג יותר הוא שנסיון לקפל את הרגל במצב הזה יוצר כאב עז מאד, כאילו גידים נקרעים. הסתובבות על המותן או על הבטן פותרת בדרך כלל את הבעיה, כלומר גורמת לכך שהרגל משתחררת בהדרגה. עד הבוקר לא נותר כל זכר לכך שקרה משהו בלילה. הייתי שמח מאד אם מישהו היה יכול להסביר לי מה קורה אתי, והאם כדאי לי לראות רופא בעניין. אם כן, איזה סוג של רופא יתאים במצב הזה?

תשובה:
תופעת הירדמות גפיים בזמן שינה היא תופע מוכרת. לעיתים מדובר פשוט בלחץ עצבי במקום. כמו כן, יכול להיות שהדבר קשור גם למחסור במינרליים מסויימים, כמו מגנזיום, או כתוצאה משימוש בתרופות, ניתוח קודם ועוד. לרוב לא מדובר בבעיה רצינית מכיוון שמעבר לאי הנוחות, הדבר אינו מעיד על פתולוגיה כלשהי. אך על מנת להסיר ספק, אני כן ממליצה לגשת לנוירולוג לשם בדיקה ושלילת פתולוגיות שעשויות לגרום לתופעה. ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד