שלבקת חוגרת ואבעבועות רוח
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 19/01/2010
1 דקות קריאה
שאלה:

אשתי בת 50 וחולה בסוכרת מסוג 2. כעת היא חולה בשלבקת חוגרת. באילו שלבים של המחלה היא יכולה להדביק אנשים בקרבתה, כולל כאלה שלא היתה להם מחלת אבעבועות רוח? הכוונה לאנשים שעובדים במחיצתה או קרובי משפחה.

תשובה:
הן אבעבועות רוח והן שלבקת חוגרת נגרמים על ידי אותו הנגיף - הרפס זוסטר, כך שיכולים להידבק רק מי שלא חלו באבעבועות רוח. לעיתים אנשים נדבקים בנגיף בלא שמתפתחת מחלה קלינית, ואז ניתן לדעת על כך רק באמצעות בדיקת נוגדנים. ניתן להידבק רק כל עוד ישנם על עורו של החולה נגעים שלפוחיתיים. בברכה ד"ר איציק לוי רופא בכיר המרפאה לסיקור, מניעה וטיפול במחלות המועברות במגע מיני מומחה בפנימית, מחלות זיהומיות ומחלות המועברות במגע מיני