ילד בן 3 שממצמץ באור חזק
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 21/01/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

בשבועות האחרונים בני בן ה-3 ממצמץ חזק מאוד בעיקר כשהוא רואה טלוויזיה, באור השמש ובחדרים שמוארים באור חזק. בני ילד בריא ואין לו בעיות מיוחדות.

תשובה:
המצמוץ הא פעולה שנעשית על מנת לשטוף את שטח קרנית העין על ידי הדמעות. על ידי כך מונעים נזק לקרנית. מצמוצים בתדירות גבוהה אצל ילדים יכולים להיות תופעה שפירה שתחלוף עם הזמן. במקרים נדירים יותר, המצמוץ נגרם בשל אימוץ של העיניים, ואז כדאי שרופא עיניים מומחה לילדים, יבדוק אם ישנה בעיה בראייה אשר מצריכה בירור נוסף. אם המצמוצים מלווים בתסמינים אחרים, כגון קפיצות של זווית הפה ("טיקים"), תנועות ידיים או בהייה, נחוצה בדיקה של רופא הילדים המטפל. בברכה, ד"ר עידו ווליניץ - אינפומד