בדיקת דם סמוי בצואה 1
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 50. רמת ההמוגלובין שלי בירידה כבר זמן מה. לאחרונה היא 10.3, וגם רמת הברזל ורמת הפריטין נמוכות. לפני כשנה וחצי עשיתי קולונוסקופיה מכיוון שאבי מת, ככל הנראה מסרטן במערכת העיכול, בגיל 56. בבדיקה נכרתו 2 פוליפים שנמצאו תקינים. לפני כשלושה חודשי

תשובה:
בדיקת דם סמוי בצואה נעשית היום כבדיקת סקר לגילוי מוקדם של סרטן המעי הגס, אך תוצאה חיובית בה אינה מעידה על מחלה. ישנם מצבים שונים שבהם נמצא דם סמוי בצואה, ביניהם טחורים מדממים, פיסורות, פוליפים, כיבים במערכת העיכול, מחלות מעי כרוניות, שימוש כרוני בתרופות נוגדות דלקת שאינן סטרואידליות ועוד. המלצתי היא שאם טרם עברת בירור מסודר לאנמיה, תפני לרופא המשפחה כדי לבצעו. תסמינים כמו עייפות וקושי בריכוז יכולים להתאים לאנמיה. יש לבדוק מהי הסיבה לתוצאה החיובית של בדיקת הדם הסמוי בצואה, ואף לחזור על בדיקת הקולונוסקופיה אם צריך. אנמיה מחוסר ברזל יכולה להתאים לדימום כלשהו ממערכת העיכול. רפואה שלמה! ד"ר ערן אלנבוגן - אינפומד