דלג לתוכן
מגנזיום לטיפול בהתכווצויות שרירים
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 23/01/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בן 57. אני עוסק די הרבה בספורט: הליכה 4-3 פעמים בשבוע ו פעם או פעמיים משחק טניס זוגות ויחידים. אני בריא בדרך כלל, אוכל בריא, כולל הרבה ירקות ופירות והרבה בשר. אני עובד עבודה במשרד ומחוץ למשרד, בשטח. לפני 6 שנים עברתי ניתוח רדיקלי להסרת הערמונית לאחר גילוי גידול סרטני, אבל מאז אני בריא ונקי ועובר בדיקות כל חצי שנה, כולל בדיקות דם מפורטות. מדי פעם הייתי סובל מהתכווציות שרירים ברגלים: באזור התאומים, המפשעה או הארבע ראשי בזמן משחק טניס. לאחרונה זה קורה כמעט בכל פעם שאני משחק. בערך לאחר שעה או 45 דקות משחק מתחיל להתכווץ לי אחד השרירים, תאומים או מפשעה, ואני נאלץ להפסיק את המשחק. לעיתים זה עובר לאחר יום או יומיים ולפעמים לוקח לזה יותר זמן. נראה לי שזה לא קשור לכושר שלי, כי בעבר כבר שיחקתי כאשר הייתי בכושר ירוד יותר ולא היו לי בעיות כאלו. האם זה יכול להיות קשור למחסור כלשהו? ויטמין או מינרל? לפני כחודש וחצי התחלתי לקחת ויטמין של פארמטון ל-50+ וקצת אחרי זה התחילו הבעיות. האם זה יכול להיות קשור? כרגע הפסקתי עם לקיחת הוויטמין. האם ניתן לאתר מה הבעיה בבדיקות דם מסויימות?

תשובה:
הפתרון פשוט, התחל לקחת מגנזיום ציטראט 200 מ"ג פעמיים ביום למשך 10 ימים, ולאחר מכן עוד 2 כדורים של 200 מ"ג לפני כל משחק לעוד שבועיים. עשה חימום טוב לפני המשחק והרפיות אחריו, ואני ומאמין שהבעיה תיפתר. נראה שעם ההזעה איבדת מינרלים ובהם מגנזיום, שחוסר יחסי שלו גורם להתכווצויות שרירים. בהצלחה ד"ר משה ארוך - רופא משפחה ומומחה ברפואת ספורט
רופאים בתחום
ד"ר לירון מלכא
ד"ר לירון מלכא אף אוזן גרון וכירורגיית ראש-צוואר
5.0
( 102 חוות דעת )
"הגענו לד״ר לירון מלכה לאחר גירודים חוזרים באוזניים שעד כה טופלו ע״י הרופאים באמצעות טיפול נקודתי- שאיבת שעווה ותרסיס להקלת כאבים. ד״ר מלכה הצליחה לראות תמונה רחבה יותר, בדקה גם את האף והסיקה שמדובר באלרגיה. ההסבר שלה היה מפורט, הטון נעים, הבדיקה הייתה מקיפה מאוד והילד בן ה-8 הרגיש בנוח. תודה רבה 🙏🏻"
ד"ר קרלוס אידסס
ד"ר קרלוס אידסס עור ומין
5
( 12 חוות דעת )
"אני מטופלת על ידי ד"ר אידסס למעלה מ-30 שנה. רופא מעולה, סבלני, רגיש. ממליצה עליו בחום ומקווה שימשיך להיות הרופא שלי לעוד שנים רבות."
ד"ר אורי גור
ד"ר אורי גור אורולוגיה
5
( 18 חוות דעת )
"אני עוד לא חוויתי במידה ואני אחווה מחר אני אשיב"
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו