בן 5 עם בעיות התנהגות וטיפול בריספרדל
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

בני, בן 5 וחצי, סובל מבעיות התנהגות: התפרצויות זעם עד כדי אלימות, חוסר סבלנות, קושי עם תסכול ועוד, אבל כאשר משהו מעניין אותו, הוא יודע לשבת. היינו אצל נוירולוג שקבע שזו בעיית אימפולסיביות ורשם לנו ריספרדל. חששותינו רבים מהתרופה האנטי-פסיכוטית. האם

תשובה:
בעיות התנהגות מהסוג שתיארת אצל ילדים בגיל טרום בית-הספר יכולות לנבוע מגורמים שונים. הילדים מביעים את מצוקתם בדרך ההתנהגות הבעייתית, מכיוון שאין להם כלים להסביר לסביבה את מצוקתם בדרכים אחרות. אנו רואים בהתנהגות זו סימפטום שמשהו לא בסדר וקריאה לעזרה. על מנת לתת טיפול מתאים, יש לאבחן מה בדיוק לא בסדר. האפשרויות הן רבות, ויכולות לכלול: בעיות גופניות שלא אובחנו בזמן ואשר גורמות קושי לילד, כגון בעיית שמיעה, בעית ראייה, בעיות נוירולוגיות כגון אפילפסיה המתבטאת ב"התקפי ניתוק", ועוד; הפרעת קשב וריכוז עם או בלי היפראקטיביות; בעיות נפשיות כגון חרדות או תגובה להתעללות כלשהי; תגובה לדברים "חיצוניים" לילד, כגון תגובה של ילד להולדת אח נוסף, או לבעיה כלשהי במשפחה, כגון גירושין, מחלה של הורה, ועוד. כאשר הבעיה היא בעיית קשב וריכוז עם אימפולסיביות או בעיה של חרדות, התרופה ריספרדל היא תרופה יעילה ויחסית בטוחה, ואתם תראו שיפור. עם זאת, חששותיכם מובנים, ואני בהחלט ממליצה לפנות לאבחון נוסף. אין מניעה להתחיל את הטיפול בריספרדל, ולפנות לאבחון הנוסף במקביל. אני ממליצה לפנות לפסיכיאטר ילדים או לפנות לאבחון פסיכודידקטי, שאותו ניתן לבקש דרך המסגרת החינוכית שבה הילד שוהה. כדאי להתייעץ גם עם רופא הילדים שלכם או עם המוקד של קופת החולים שאליה אתם שייכים. ד"ר איילת אביטל-מגן - פסיכיאטרית