משמעות תוצאות סריקה המראות שינויים ניווניים בגב
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 25/01/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

1. בסריקה L5-S1 בקע דיסק אחורי מעט שמאלי עם לחץ על השק הדורלי ושורש שמאלי של S1, מה זה אומר? 2. בסריקת L3-L4 בלט אנולוס דיפוזי עם לחץ על קידמת השק הדורלי, מה זה אומר? 3. בסריקת L4-L5 שינויים היפורטרופיים קלים במפרקים הפאצטליים, מה זה אומר?

תשובה:
כל המצבים המתוארים הם תוצאה של שינויים ניווניים בגב. אין בהם סכנה, אך הם יכולים לגרום לכאב ולפגיעה באיכות החיים. אין צורך לטפל בממצאים אלה כל עוד אינם גורמים סבל. דר' מיכאל מילגרם "המרכז הישראלי לניתוחי עמוד שדרה" - אסותא.