סיבות אפשריות לכתמים על הברכיים
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 25/01/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בן 69. לאחרונה הופיעו לי כתמים גדולים חומים מסביב לברכיים. מה מקור הבעיה? לאיזה רופא מקצועי עלי לפנות? רופא המשפחה טוען שלא נתקל מעולם בתופעה כזו. אני מקבל קרטיה, קרדילוק במינון של כדור אחד של 100 מ"ג ביום, ונוטל Q10.

תשובה:
ללא בדיקה גופנית אינני יכולה לאבחן את הבעיה. יתכן כי בעיות קרישה הן הגורמות לכתמים אלה: המטומות שסיבתן הטיפול התרופתי או מחלת קרישה. ניתן לבדוק זאת על ידי בדיקות דם פשוטות הכוללות תפקודי קרישה. עוד סיבה שיכולה לגרום לכתמים אלה היא מחלת עור כלשהי שאותה יוכל לאבחן רופא עור. גש לרופא המשפחה לקבלת הפנייה לבדיקות דם והפנייה לבדיקה על ידי רופא עור. בהצלחה. ד"ר נעמה זנזורי - אינפומד