התקן תוך-רחמי ודלקת באגן
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 27/01/2010
1 דקות קריאה
שאלה:

יש לי התקן תוך-רחמי ואני צריכה להוציאו בדחיפות עקב דלקת. נרשם שיש חשש ל- PID. איזו מחלה זו?

תשובה:
PID הוא קיצור של Pelvic Inflamantory Disease, או מחלה דלקתית של האגן. אמנם אין סיבה להילחץ, אך חשוב מאוד לטפל בדלקת בדחיפות על מנת למנוע סיבוכים, כמו הידבקויות באזור. הסיבוכים האפשריים יכולים להביא בסופו של דבר לאי-פריון ולבעיות נוספות. מידע נוסף על הטיפול ב- PID תוכלי למצוא כאן: http://www.infomed.co.il/questions/q_031209_1.asp