דימום בהיר בשבוע השמיני להריון
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 28/01/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בתחילת השבוע השמיני להריון. שלשום הופיעה אצלי הפרשה בצבע חום בהיר מאוד. ההפרשה מעטה - בכמות של הפרשה יומית טבעית. יש לציין כי כשבחנתי את ההפרשה ראיתי כי קיימות בה מעין "שערות" ריריות דקות כמו של דם בצבע חום בהיר. איני סובלת מכאבים, אך אתמול הרגשתי אי נוחות מסוימת בבטן התחתונה לזמנים קצרים ובלתי רציפים. האם מדובר בעצם בדימום קל מאוד שיש לבדוק אותו או שמדובר בהפרשה טבעית?

תשובה:
דימום יכול להופיע ב - 20- 40% מההריונות בשליש ראשון, גם באלה שיתפתחו באופן תקין. האם עשית בדיקת אולטרסאונד או בדיקת BHCG מאז תחילת ההריון ? במידה ולא עשית, אני ממליצה לך לעשות בדיקת אולטרסאונד כדי לבדוק את תקינות ההריון ולהיבדק ע"י רופא/ת נשים. במידה והדימום מתחזק, עלייך לגשת לרופא מייד.