נגעים היפודנסים ב CT ראש
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 30/01/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

בבדיקת CT ראש שבוצעה לי עקב כאבי ראש, התגלו: "שני נגעים היפודנסים (בצפיפות 10 יח) בגרעינים הבזליים מימין שאינם מקבלים האדרה לאחר הזרקה. קוטרם 9 מ"מ ו - 6 מ"מ" . הייתי מאושפזת במשך 4 ימים וניתן לי לשתות אספירין. בוצעה בדיקת tee שהתגלתה כתקינה. האבחנה של הרופאים היא שעברתי CVA . תוכלו להסביר לי מה זה נגעים היפודנסיים ומה המשמעות של זה שהם אצלי בראש?

תשובה:
אכן נשמע שה CT הדגים אוטמים לקונריים במוח. אוטמים אלה נגרמים מחסימה של כלי דם קטנים וקשורים לרוב ללחץ דם גבוה. אוטמים אלה הם למעשה שבצי מוח קטנים, המכונים גם CVA , קיצור ל CerebroVascular Accident. גילך הצעיר (38) אינו אופייני לאוטמים אלה ועל כן יש לבצע בירור לקרישיות יתר בדם ולשקול תחילת טיפול באספירין. אנא המשיכי מעקב רפואי פנימי ונוירולוגי כנדרש.