בדיקות דם המעידות על חוסר ברזל ועל אפשרות של זיהום
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 30/01/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

אימי חלתה לפני מספר שנים בנון-הודג'קין לימפומה, טופלה, ולמזלנו נרפאה. לאחרונה היא חשה חולשה, והחום שלה עולה. היום הוא הגיע ליותר מ-40 מעלות. היא עשתה בדיקת דם ואלה התוצאות: WBC 11.3 HB 12.1 HCT 36.6 MCV 76.9 MCH 25.4 Macro % 0 Micro % 5.4 Hyper 0.5 Hypo 9.9 CH 23.9 LUC% 13.2 MONO.abs 1 LUC.abs 1.5 ESR 82 כל שאר הבדיקות בתחום הנורמלי.

תשובה:
בדיקות הדם של אימך די בסדר. רמת ההמוגלובין מעט נמוכה (היא צריכה להיות מעל 12 אצל נשים), ולפי הערכים שמייצגים את נפח כדוריות הדם האדומות (MCV) נראה כי חסר לה ברזל. ערך ה- ESR גבוה במידה בינונית. הערך צריך להיות מתחת ל-30. עלייה בינונית בערך זה יכולה להיגרם כתוצאה מאנמיה, זיהומים או דלקות. בדיקות אלו אינן מכילות ערכים היכולים להצביע על הגורם לחולשה או החום מהם סובלת אמך, מלבד שקיעת הדם, לפיה יכול להיות שמדובר בזיהום, למרות שאין עלייה בכמות תאי הדם הלבנים. אנא המשיכו את הבירור אצל הרופא המטפל. בהצלחה, ד"ר קרן גלרון - אינפומד