סיבות אפשריות לפריחה בעור
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 30/01/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

לאבא שלי החלה פריחה בזרוע ימין. רופא העור נתן לו משחה. המשחה לא הועילה. נכון להיום, יד ימין שלו נפוחה עד אמצע הזרוע, אדומה, מתקלפת ועם פיצוצים בעור. בנוסף, העיניים התנפחו לו מאוד והגרון והעורף מלאים בפצעי גרד פנימיים אשר מגרדים לו נורא ולא נותנים לו מנוח. רופא עור ראה אותו פעמיים, ואני מפחדת שמדובר בהזנחה רפואית. האם זה וירוס כלשהו? אנא עזרו לי, שכן נראה לי שהוא לא ממש מנסה לעזור לעצמו וללכת להיבדק.

תשובה:
מובן שקשה להתרשם מתיאור בלבד על מנת להסיק מהי בדיוק הבעיה. יתכן שזו באקזמה של העור, שהיא דלקת מגרדת שגורמת ליובש ולפיצוצים של העור בשל גרד ויובש. יתכן גם שזו פריחה על רקע אלרגי. פריחה כזאת גורמת לגרד ועלולה לגרום לנפיחות העיניים שתיארת. הטיפול באקזמה בדרך כלל מבוסס על טיפול מקומי במשחות סטרואידליות, אנטיהיסטמינים (נוגדי אלרגיה, יש מגוון סוגים), לעיתים פוטותרפיה (טיפול באור) או טיפולים נוספים. הטיפול באלרגיה לא מאוד שונה. כדורים נוגדי אלרגיה עם משחות סטרואידליות בדרך כלל מביאים שיפור. אני מקווה שאביך מרגיש כבר טוב יותר. אם ממשיכה הנפיחות בעיניים, כדאי לפנות במקביל לטיפול אצל רופא העור גם לאלרגולוג, רופא מומחה לאלרגיה, לבדיקה. רפואה שלמה, ד"ר טלי צ'רנוביצקי - אינפומד