"קליקים" ברגל אחרי הוצאת פלטינה עקב שבר
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 02/01/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

שברתי את הברך. עברתי ניתוח, שמו פלטינה והוציאו לי אותה אחרי חצי שנה כי היו לי קליקים ברגל וחשבו שזה מהפלטינה, אך לאחר ההוצאה הקליקים עדיין ממשיכים. הרגל ננעלת כשאני הולכת או מקפלת אותה. מה זה יכול להיות? אני עדיין עושה פיזיותרפיה והרגל לא מתקפלת עד הסוף.

תשובה:
לא הבנתי משאלתך באיזה שבר מדובר ואפילו באיזו עצם או מפרק מדובר. אני מניח שמדובר בשבר תוך-מפרקי של הקרסול או של הברך שטופל על ידי שיחזור פתוח וקיבוע פנימי. הקליקים שאת מתארת יכולים לנבוע מפגיעה משנית ברקמות רכות שחלה בעת התאונה, כגון קרע של מניסקוס או רצועה שגורמים לאי-יציבות וכאב. אם השבר התרפא בצורה מעט אחרת מצורת העצם המקורית יכול להיווצר גם מצב של לחץ מקומי על ידי רצועות שעוברות מסביב למפרק המדובר. שפשוף הרצועות על העצם החדשה יכול לגרום לקליקים גם אחרי הוצאת החומרה. המפתח לאבחנה הנכונה הוא בדיקה גופנית מכוונת על ידי אורתופד מנוסה, אשר קודם כל ימקם את הבעיה. איני יכול לתת תשובה ספציפית מכיוון שחסרים לי נתונים. בברכה ד"ר עמית גיל - אינפומד