רעידות בכתף ובזרוע
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 02/01/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

אתמול התעוררתי באמצע הלילה, ופתאום התחילו לי רעידות מהכתף ומטה לאורך היד. לא היתה לי שליטה על כך, וכל כמה שכיסיתי את עצמי, זה לא עזר. התופעה די הפחידה אותי. האם יש לזה הסבר?

תשובה:
בשאלה חסרים פרטים רבים, כמו אם אירועים מעין אלה ארעו בעבר, כמה זמן נמשכו הרעידות, כיצד הן הסתיימו ועוד. יתכן שמדובר ביד רדומה, דבר שקורה כאשר ישנים על היד וגורמים ללחץ על כלי הדם ועל העצבים, אך ישנן סיבות נוספות היכולות לגרום לתסמינים דומים. אם האירוע יחזור על עצמו, או אם זה אירוע שכבר אירע בעבר, אני מייעץ לך לפנות לנוירולוג אשר יוכל לקחת את ההיסטוריה הרפואית שלך, לערוך את הבדיקות הפיזיקליות הרלוונטיות ובדיקות הדמייה נוספות, לאבחן את הבעיה, ולטפל בה. ד"ר גיל טאובר - אינפומד