כאבי גב עם ממצאים במיפוי עצמות
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 02/02/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 33 וסובלת מכאבי גב תחתון כבר חודשיים ומכאבים איומים שמקרינים לרגל שמאל. בדיקת ה- CT היתה תקינה, ובבדיקת מיפוי עצמות צויינו כמה מונחים שלא ברורים לי: קליטה מוגברת באספקט קדמי שמאלי של גופי חוליות L4-5. הקליטה חורגת אנטריורית ולפי צורתה יכולה להתאים לאוסטאופיט. לא ניתן לשלול שמדובר בליסטוזיס, באבחנה מבדלת סקרואילאיטיס. בבקשה הסבירו לי מה יש לי, המונחים האלה לא ברורים לי בכלל. האם זה משהו מסוכן?

תשובה:
בבדיקת מיפוי עצמות מוזרק חומר רדיואקטיבי אשר נקלט באופן מוגבר באזורי עצם לא תקינים. בבדיקתך היתה קליטה כזו בחלק הקדמי של שתי חוליות באזור המותן. האזור הזה בולט קדימה (אנטריורית) ביחס לחוליות ויכול להתאים לאוסטאופיט. אוסטאופיט הוא בליטת עצם הנוצרת עם השנים, עקב כוחות משיכה ולחצים חוזרים באזור מסוים על העצם. בליטה זו יכולה ללחוץ על עצבים היוצאים מחוט השדרה ולכן לגרום לכאבים. בעיות נוספות שיכולות להתאים לממצאים הן ליסטזיס - החלקה של החוליה והתבלטות שלה מחוץ לעמוד החוליות, שוב תופעה שיכולה לגרום ללחץ על העצבים; וסקרואילאיטיס - דלקת של מפרק האגן עם עמוד השדרה. תופעות אלו לרוב אינן מסוכנות, אך הטיפול בהן מורכב וממושך. מומלץ לפנות לאורתופד גב להמשך טיפול. איחולי בריאות ד"ר נועה גולדשר מינרבי - אינפומד