תסמונת העייפות הכרונית וחום גבוה בתחילת הווסת
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 02/02/2010
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 37. בחודשיים האחרונים אני סובלת לסירוגין מכאבי גרון, חולשה וחום גוף נמוך סביב 37. בשני המחזורים האחרונים חום גופי עלה ביום הראשון של המחזור ל-38 ללא תופעות אחרות. מה הסיבה לעליית חום הגוף ביום הראשון של המחזור? האם זוהי חולשה של מערכת החיסון או בעיה הורמונלית? האם אלה תסמינים של תסמונת העייפות הכרונית כוללים חום עולה ויורד בנוסף לשאר התסמינים?

תשובה:
תסמונת העייפות הכרונית (Chronic Fatigue Syndrome או CFS) היא הפרעה שסיבתה אינה ידועה, אולם סבורים כי היא קשורה בגורמים זיהומיים כלשהם, חיידקים או וירוסים. הווירוס השכיח ביותר המעורב בתסמונת זו הוא וירוס Epstein Barr (או EBV) הגורם למחלת הנשיקה. התסמונת מאופיינת בעייפות קשה שאינה משתפרת לאחר מנוחה, הנמשכת למעלה משישה חדשים, ומלווה בפגיעה בזיכרון, ולעתים בתסמינים נוספים, שביניהם כאבי שרירים, כאבי גרון, קשריות לימפה רגישות, כאבי ראש ומפרקים והפרעות שינה. התסמונת לרוב אינה מלווה בעליית חום. מאחר שתסמונת זו אינה מובנת היטב, ואין תמימות דעים באשר לאבחנתה, אבחנה של תסמונת העייפות הכרונית נעשית בדרך של שלילת כל המצבים האחרים העלולים להביא לתופעות דומות, הכוללים הפרעות אנדוקריניות, מחלות זיהומיות, הפרעות פסיכולוגיות (כמו דיכאון), מחלות כבד וכליות כרוניות וממאירויות שונות. טמפרטורת הגוף אמנם משתנה באופן טבעי עם המחזור החודשי, אולם העלייה נמדדת לרוב עם הביוץ ולא עם הווסת. לאור התסמינים שמהם את סובלת, מומלץ לערוך בירור בנסיון לאתר גורמים אפשריים, ורק לאחר שאלה יישללו ניתן יהיה לשקול אבחנה של תסמונת העייפות הכרונית. איחולי בריאות, ד"ר נועה גולדשר מינרבי - אינפומד