דלג לתוכן

תופעות לוואי בנטילת גלולות למניעת הריון מסוג פמינט

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 02/04/2008
1 דקות קריאה

שאלה:

התחלתי לקחת גלולות למניעת הריון, והגלולות שנרשמו לי הן מסוג פמינט. בשבוע השלישי היו לי דימומים קלים מאוד, ועכשיו סיימתי חבילה, וכבר שבוע לא קיבלתי מחזור. עשיתי בדיקה, ואני לא בהריון. למה אני לא מקבלת מחזור? במהלך החודש היו לי כאבי ביוץ. איך זה יכול להיות שבייצתי עם גלולות? האם הגלולות לא משפיעות עלי ואני כלל לא מוגנת?

תשובה:

הגלולות פמינט שייכות לגלולות "מהדור החדש". גלולות אלו מכילות מינון נמוך יחסית של הורמונים, ועל כן השימוש בהן אמור להיות נטול תופעות לוואי מטרידות הכרוכות בנטילת הורמונים (גודש בשדיים, בחילות ועוד). עם זאת, אחת מתופעות הלוואי שעשויות להופיע בעת נטילת גלולות אלו, היא דימומים בין-מחזוריים. לרוב, לאחר שרמות ההורמונים מתאזנים התופעה חולפת. לגבי הכאבים שחשת, לא נראה שמדובר בכאבי ביוץ. אני ממליצה לך לנסות להשתמש בגלולות במשך חודש נוסף. אם התופעה תחזור, גשי לרופא ונסי להחליף את סוג הגלולות. ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר אריה אבידר
ד"ר אריה אבידר עיניים
ד"ר אלכסנדר אברבוך
ד"ר אלכסנדר אברבוך רפואת שיניים
 אימהית מרפאת פוריות
אימהית מרפאת פוריות יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו