דלג לתוכן

לפני כחודשיים הפסקתי לקחת גלולות, במטרה לנסות להיכנס להריון. אולם בשתי

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 02/05/2003
1 דקות קריאה

שאלה:

לפני כחודשיים הפסקתי לקחת גלולות, במטרה לנסות להיכנס להריון. אולם בשתי הפעמים שקיבלתי מחזור, המחזור איחר בין 10 ל- 15 יום מהמועד הצפוי. מה הסיבה לכך?

תשובה:

אם זה קרה לאחר שנים של שימוש בגלולות למניעת הריון, ייתכן שזה קרה בגלל דיכוי יתר של הציר ההורמונלי שגורמות הגלולות, ולוקח עד מספר חודשים לעיתים לדברים להסתדר. כן ייתכן שמדובר בבעיה קודמת, כמו בעיות הורמונליות אחרות, או בחסר של בלוטת התריס. עצתנו: חכי עוד מחזור אחד ואם גם הפעם יש איחור בדימום פני לרופא שלך לביצוע בדיקות הורמונליות.

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר איתמר בוצר
ד"ר איתמר בוצר אורתופדיה
ד"ר ולדימיר סורין
ד"ר ולדימיר סורין כירורגיה
 המרכז הישראלי לאלרגיה
המרכז הישראלי לאלרגיה אלרגיה ואימונולוגיה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו