כאבי ברכיים לאחר תאונה
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 02/09/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

לפני כחצי שנה עברתי תאונת דרכים עם אופנוע. בעקבות תאונה זו נגרמו לי כאבי ברכיים חזקים, בעיקר ברגל ימין, עד היום. האורתופד שלח אותי לבדיקת מיפוי עצם. אני מתגייס בעוד כ-3 שבועות. אני חושש שבבדיקת מיפוי העצם הברך תימצא תקינה, כמו שקרה לי בעבר, ואף על פי כן אתגייס כרגיל (לשירות קרבי) ויתחילו לי בעיות חמורות בעקבות כך. האם תוכל לייעץ לי מה אוכל לעשות על מנת לרפא את הכאבים? או אילו סיבות יכולות להיות לכאבים הנגרמים לי, כאשר לא נמצא דבר בבדיקת מיפוי העצם? מה אוכל לעשות?

תשובה:
ריפוי הכאבים מתחיל אצל האורתופד בבדיקה ובדיקות הדמיה נוספות כפי שנשלחת לבצע. אם יראה לנכון, ישלח אותך האורתופד לסדרת טיפול בפיזיותרפיה. ישנם גורמים רבים אותם צריך לבדוק ולהתייחס אליהם בהתאם, ביניהם: 1 - אורך שרירים לא מלא ולא סימטרי 2 - מנח כפות רגליים 3 - מיקום הפיקה ותנועתה במסלול הירך והשוק 4 - שליטת האגן על הברך בהליכה 5 - יציבות המפרקים בברך ועוד. אין אפשרות לתת טיפול אינטרנטי לברכיים בלי לבדוק אותך – השלם הבדיקות וגבש מסקנה עם הרופא. מיפוי עצמות הוא רק חלק בבדיקה קלינית מלאה שעורך הרופא ולא רק על פיו מגיעים לאבחנה. לסיכום – המשך את הבירור עם האורתופד עד להגעה לאבחנה וטפל בה בהתאם. רפואה שלמה ירון טילינגר, פיזיותרפיסט מוסמך מכבי שירותי בריאות