פרכוסים התלויים בפירידוקסין
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

בתי, בת 7, סובלת ממחסור בוויטמין B6, ומקבלת 50 mg (חצי כדור) של אנקרודין כל יומיים. היא נולדה בלידה רגילה, ולאחר 42 שעות החלה לפרכס. עשו לה בדיקות ונתנו לה תרופות שונות, כגון דפלפט, נוגדי פרכוסים, וכמו כן עשו לה בדיקות EEG. במשפחתי יש סיפור של חוסר

תשובה:
ילדים החולים בפרכוסים התלויים בפירידוקסין (ויטמין B6) זקוקים לתוספת פירידוקסין כל ימי חייהם. יש לאזן את רמת הוויטמין, כך שהטיפול בפרכוסים ובהתפתחות הפסיכומוטורית של הילד יהיה מיטבי, אך יש לזכור כי מינון גבוה מדי עלול לגרום לתופעות לוואי של נוירופתיה. ככל שמאבחנים את הבעיה ומתחילים בטיפול מוקדם יותר, הפרוגנוזה טובה יותר, ומשאלתך נראה כי הטיפול בבתך החל בשלב מוקדם. אני מניח שבתך נמצאת במעקב אצל רופא, ואם לא - רצוי שתהיה, ודרכו תוכלי ליצור קשר עם הורים נוספים שילדיהם חולים במחלה. אני מצרף לך קישור לאתר של האגודה הישראלית לאפילפסיה, שם תוכלי למצוא מידע נוסף: http://www.epilepsy.org.il