נוגדנים ל- CMV והריון
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 31. לפני תשע שנים עשיתי בדיקה של CMV. תוצאת בדיקת ה- IgG היתה 0.81 (חיובי) וה- IgM היה שלילי. כעת אני בהריון, עשיתי שוב בדיקה של CMV. התוצאה היתה IgG 0.2 שלילי ו- IgM שלילי. האם זה אומר שאני מחוסנת? מדוע יש הבדל בין התוצאה לפני תשע שנים ל

תשובה:
וירוס ה- CMV (ציטומגלו-וירוס), הוא וירוס מקבוצת ההרפס. זהו וירוס שכיח, אשר לרוב נדבקים בו בשנות הילדות. מרבית האנשים נחשפים לווירוס זה בילדות. בדרך כלל הווירוס גורם לתסמינים קלים באדם. בעקבות חשיפה לווירוס, מערכת החיסון מייצרת נוגדנים מסוג IgM, ובהמשך הנוגדנים הופכים להיות IgG - זיכרון חיסוני. לרוב חולים במחלה פעם אחת, אך לפעמים אדם נדבק בווירוס כמה פעמים. לפי הנתונים שציינת, הבדיקה מלפני תשע שנים הראתה כי נחשפת לווירוס או חלית בגללו בעבר, ולכן הנוגדנים ל- IgG היו חיוביים. עם זאת, לא היתה מחלה פעילה בזמן הבדיקה, ולכן נוגדני ה- IgM היו שליליים. בבדיקה הנוכחית ה- IgM שלילי ולכן אינך חולה כעת, אולם רמת ה- IgG נמוכה, דבר שמשמעו שהזיכרון החיסוני נמוך, ולכן את עלולה להידבק בשנית. ייתכן שבנך אכן חולה ב- CMV. כפי שציינתי, זו מחלה שכיחה בילדים, ולרוב היא קלה. בכל מקרה יש להקפיד על היגיינה נאותה: לשטוף ידיים לאחר טיפול בו, על מנת לצמצם הידבקות אפשרית. אם את מרגישה כי נדבקת וחלית, אני ממליצה לפנות לרופא המשפחה או לגינקולוג על מנת לחזור על בדיקות הסרולוגיה ל- CMV כדי לראות אם יש שינוי בערכי ה- IgM וה- IgG. אם אשה נדבקת בווירוס ה- CMV במהלך ההריון, בייחוד אם זו ההידבקות הראשונה שלה, עשויה להיות סכנה לעובר. אני מפנה אותך לתשובות רלוונטיות נוספות בפורטל אינפומד: http://www.infomed.co.il/questions/q_072009_6.asp