כאבי גב עם פריצת דיסק קלה
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 02/10/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

זה כמה חודשים שאני סובל מכאבי גב. בבדיקת CT נמצא כי "בגובה L5-S1 - קיים בקע דיסק זעיר אחורי מרכזי בעומק 3.7 מ"מ עם לחץ מינימלי על קדמת השק הטקאלי". מה פירוש הממצאים? מה דרכי הטיפול? האם נדרש ניתוח?

תשובה:
עמוד השדרה שלנו בנוי לכל אורכו מחוליות שביניהן דיסקים המשמשים כמעין כריות אשר בולמות זעזועים. בגבהים שונים בעמוד השדרה יוצאים עצבים מחוט השדרה לגוף. במצבים מסוימים, כגון היצרות התעלה או בפריצת דיסק, נוצר מצב בו עצב היוצא מעמוד השדרה נלחץ על ידי מבנים סמוכים. הלחץ יוצר גירוי על העצב וגורם לסימפטומים שיכולים להתבטא בסימפטומים כמו כאב, איבוד תחושה ואיבוד כוח. הכאב שיוצר מצב כמו שלך מתבטא לרוב בכאב המוקרן לרגליים ולאו דווקא בגב. זאת אומרת, איני בטוח שכאבי הגב שלך קשורים לפריצת הדיסק. זאת, ראשית מפני שהפריצה היא מינימלית, ושנית מפני שבגובה המצוין, הייתי מצפה לכאבים דווקא ברגליים התחתונות. לגבי פריצת דיסק, ישנן אפשרויות לטיפול שמרני בעזרת נוגדי דלקת, נוגדי כאב, פיזיותרפיה, ואף הזרקות לאזור הכואב תחת CT. ישנה גם אפשרות ניתוחית למקרים בהם יש בה צורך. לגבי כאבי גב תחתון, זוהי בעיה כלל עולמית. הספרות מדברת על כאבי גב תחתון אצל יותר מ-50 אחוז מהאוכלוסייה. הייתי ממליץ לך לפנות לרופא אורתופד על מנת לבצע בדיקה גופנית כדי למקם את מקור הכאב, ולנסות להתגבר על כאבי הגב על ידי חיזוק השרירים באמצעות פיזיותרפיה וספורט כמו שחיה. בהצלחה ד"ר עמית גיל - אינפומד