דלג לתוכן

טיפולים חדשניים לארטריטיס פסוריאטית

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 02/11/2009
1 דקות קריאה

שאלה:

ראשית, הרשו לי להביע התפעלותי מכמות החומר באתר, אתר שאפשר לסמוך עליו! עקב ארטריטיס פסוריאטית + טיפולים כמותרפיים, אני סובל מכאבי תופת. התחלתי לקבל אוקסיקונטין, עברתי למדבקות פנטה 100, זה לא עזר והיו תופעות לוואי קשות. קיבלתי אישור ממשרד הבריאות והתחלתי לנסות עם קנביס לפני כשבוע, ובינתיים זה לא עוזר. רופא הכאב הציע לשקול זריקות לידוקאין תקופתיות. האם זה משפיע למשך כמה ימים על הכאבים? האם זה לא פוגע בריכוז ומאפשר נהיגה ועבודה?

תשובה:

תודה רבה על השבחים, המגיעים לכל העוסקים במלאכה. לא הבנתי איפה הכאבים שלך ולאן רוצים להזריק לידוקאין. באופן עקרוני, לפי מה שידוע לי על הזרקת לידוקאין תוך-מפרקית, אלחוש הכאב הוא לא לזמן ממושך, ואם מדובר בארטריטיס (דלקת של המפרק), הכאב עלול לא לחלוף ואף להחמיר. אני מבינה שכאבי המפרקים שלך מיוחסים לפסוריאטיק ארטריטיס, אבל שהטיפול שאתה מקבל כעת שייך לדיסיפלינה הרפואית של רפואת כאב. ישנם היום טיפולים חדשים שנקראים טיפולים ביולוגיים (לדוגמה הומירה, אנברל, רמיקייד, רפטיבה) עבור פסוריאזיס ופסוריאטיק ארטריטיס, שהם בעלי הצלחה טיפולית טובה מאוד למעורבות המפרקית. אני מציעה לך לפנות לראומטולוג, אשר יוכל לעזור לך בהתאמת טיפול כזה ובהשגתו. בברכה, ד"ר טלי צ'רנוביצקי - אינפומד
רופאים בתחום
ד"ר מאוריסיו כהן וייזר
ד"ר מאוריסיו כהן וייזר אף אוזן גרון וכירורגיית ראש-צוואר
ד"ר גיא רוזן
ד"ר גיא רוזן קרדיולוגיה
ד"ר דניאלה כהן
ד"ר דניאלה כהן רפואה אסתטית
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו