בבדיקת אולטרסאונד מצאו לי ציסטה פאראפלבית קטנה בגודל 1.5 ס"מ בכליה. מה
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 13/02/2003
1 דקות קריאה
שאלה:

בבדיקת אולטרסאונד מצאו לי ציסטה פאראפלבית קטנה בגודל 1.5 ס"מ בכליה. מה זו ציסטה זו ומה הטיפול ?

תשובה:
לציסטה פאראפלבית קטנה בכליה אין בד"כ משמעות קלינית והיא שפירה לחלוטין ואין צורך בטיפול. זהו ממצא שכיח בבדיקות CT ואולטרסאונד. אם הציסטה גדולה מאוד, גבולותיה אינם סדירים, תוכנה אינו צלול או יש בה מחיצות, אז ההתייחסות אליה שונה וצריך לשלול תהליך שאינו שפיר.