דלג לתוכן
טיפול לא הורמונלי לגלי חום של גיל המעבר
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 13/02/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

האם יש חומר שיפעל רק על נוראדרנלין ולא על סרוטונין לטיפול בגלי חום תכופים, כל 40 דקות? לפני שנתיים, מגיל 52, התחילו אצלי גלי חום, כ-22 ביום ו-3 בלילה. גלי החום מלווים בנפילת לחץ הדם ל-100/65 ודחף מיידי בשלפוחית השתן. אימי נפתרה מסרטן- אני פוחדת מתחליפים הורמונליים. אין לי דיכאון. אפקסור 75 מ"ג למשך 5 שבועות הוריד את כמות הגלים לחצי. רסיטל 40 מ"ג למשך 5 שבועות לא השפיע על הגלים. לאיזה רופא קונבנציונאלי המטפל בגלי חום ללא הורמונים עלי לפנות?

תשובה:
רסיטל הוא תכשיר מקבוצת ה- Serotonin Specific Reuptake Inhibitor או SSRI. הוא מעלה את רמת הסרוטונין בסינפסה בין תאי העצב. Venlafaxine או אפקסור הוא תכשיר מקבוצת ה- Serotonin & Noradrenaline Reuptake Inhibitor או SNRI, אשר מעלים את רמת סרוטונין וגם את רמת הנוראדרנלין. ישנם מעט תכשירים הפועלים רק על נוראדרנלין, למשל Reboxetine (אדרונקס), ותכשירים אחרים שפועלים גם על נוראדרנלין וגם על רצפטורים נוספים, למשל Mirtazapine (מירו או רמרון). נראה לי, מבחינת ההיגיון הרפואי, שאם מינון נמוך של אפקסור עזר מעט, הדבר ההגיוני לעשות בהמשך כדי לקבל עזרה נוספת הוא להעלות את מינון האפקסור, למשל ל-150 מ"ג ליום. הרופאים הקונבנציונליים המטפלים בגלי חום הקשורים להפסקת המחזור הם רופאי נשים. עלייך לספר לרופא את סיפורך, כולל ההיסטוריה המשפחתית, לרופא הנשים אליו תגיעי, והוא בוודאי יוכל להציע לך סוגי טיפול אחרים פרט לטיפול הורמונלי. בברכה, ד"ר איילת אביטל-מגן - פסיכיאטרית
רופאים בתחום
ד"ר יוסי הר-טוב
ד"ר יוסי הר-טוב יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
4.9
( 23 חוות דעת )
"מקצועי ונעים"
ד"ר אסתר גנלין - כהן
ד"ר אסתר גנלין - כהן נוירולוגיה
5.0
( 6 חוות דעת )
"ד"ר גנלין מדהימה, אמפטית, סבלנית, מקצועית, מצאנו אוזן קשבת לאתגרים שלנו עם ילדנו"
פרופ' מרים דוידוביץ
פרופ' מרים דוידוביץ ילדים
מנהלת המכון לנפרולוגיה במרכז שניידר לרפואת ילדים.
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו