על תסחיף ברגל
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 16/02/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

לאחר אירוע אמבוליה ברגל - בדיקות קרישה apcr ratio נמוך - 1.51 lac-confirm rvvt 1.37 screen fsl גבוה 53 ianti cardiolipin 3 anti cardiolipin igg מה המשמעות ומי הכתובת להתיעצות?

תשובה:
את מספרת על אירוע של אמבוליה (תסחיף) ברגל. תסחיף נוצר כאשר קריש דם הנוצר בכלי דם באיבר מרוחק ניתק ונסחף בזרם הדם עד שהוא "נתקע" בכלי דם צר יותר. זאת בניגוד לפקקת (תרומבוזה) שבה נוצר קריש דם חדש וחוסם את כלי הדם באזור שבו הוא נוצר. ראי מונחים במילון המונחים בפורטל Infomed. תסחיפים ברגל הם הרבה פחות שכיחים מפקקת ורידית ברגליים. המקור העיקרי לתסחיפים ברגליים הוא הלב או כלי הדם הגדולים כגון אב העורקים. בלב, אירוע של הפרעות קצב (כגון פרפור פרוזדורים - ראי מילון מונחים בפורטל Infomed), אוטם שריר הלב, מפרצת (אנוריזמה) של חדר הלב או דלקת פנים הלב (אנדוקרדיטיס) יכולים להיות סיבות ומקורות לתסחיפים. מחלה טרשתית (atherosclerosis) של אב העורקים (aorta) גם יכולה להיות מקור לתסחיפים מרוחקים. בנוסף לפגמים מבניים אלה ייתכן שמחלת קרישיות יתר (תרומבופיליה), בה יש נטיה מוגברת להיווצרות קרישים באופן ספונטני, גורמת לתסחיפים. במקרה של תסחיף ברגל יש לבצע בירור הכולל: אקו לב (להדגמת חללי ומסתמי הלב והימצאות קרישי דם בהם) הולטר לב (לאבחנה של הפרעות קצב בלב היכולות לגרום להיווצרות קרישי דם) בירור למצבים של קרישיות יתר. הבדיקות שאת מתארת הן בירור של שניים מהמצבים של קרישיות יתר. בעיה אחת היא תורשתית הנקראת Factor V Leiden