דלג לתוכן
ממצאים שמעידים על מחלת לופוס
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 17/02/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

בתקופת הצבא סבל בני מכאבי חזה חזקים בצד שמאל. נתנו משככי כאבים שלא עזרו. הוא צעק מכאבים והיו לו קשיי נשימה. שלחו אותו לצילום ואשפזו אותו. היה חשד לכל מיני דברים, ובסופו של דבר התגלה שיש לו הומוזיגוט ליידן + mtafr, אירוע של נוזל ותסנין משמאל ללא חום, האבולוגיה לא ברורה, אין אמצעי הדמיה שמראה רזולוציה של הנוזל והממצא. הוא נמצא במעקב של מרפאת קרישה והתבקש לחזור על בדיקה של lupus anticoagulant והתוצאה היתה 1.45. בדיקות נוספות: lac rvvt 1.34 fibrinogen 453 אודה לכם על הסבר תוצאות הבדיקות.

תשובה:
התוצאות שהתקבלו מראות כי בנך הוא חיובי להימצאות הנוגדים לופוס אנטיקואגולנט וכן שרמת הפיברינוגן שלו גבוהה מהנורמה הערך התקין בין 200 ל-400. ערך גבוה יכול להתאים לדלקת כרונית, ובמקרים נדירים יותר לממאירות. הימצאות הנוגדנים וכן ערך גבוה של פיברינוגן בנוסף לקרישיות היתר ממנה סובל בנך, יכולים להעיד עם מחלת הלופוס. אמליץ לכם להמשיך בירור אצל מומחה למחלות אוטואימוניות (ראומטולוג). בהצלחה, ד"ר קרן גלרון - אינפומד
רופאים בתחום
ד"ר מיכאל פרומר
ד"ר מיכאל פרומר רופאים מוהלים
5.0
( 18 חוות דעת )
"ממליץ בחום על ד”ר מיכאל פרומר! מיכאל מקצועי, מסודר ושומר על סטריליות מלאה. מיומן מאוד, והפרוצדורה עברה במהירות וללא תופעות לוואי. לאחר הברית הוא יזם קשר איתנו כדי לוודא שהכול מתנהל כשורה. בנוסף, הוא תמיד זמין לשאלות - מה שמעניק תחושת ביטחון ושקט נפשי."
ד"ר משה מלכין
ד"ר משה מלכין עיניים
4.9
( 392 חוות דעת )
"מאוד נעמה לי ההתייחסות אלי רופא רציני עם הבנה מלאה לכל צרכי.ממליץ לכל אחד שזקוק לניתוח קטרקט להגיע אליו"
ד"ר חגי אביזמר
ד"ר חגי אביזמר עיניים
5.0
( 22 חוות דעת )
"רופא אדיב, מקצועי ועשה עבודה מצויינת"
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו