כריתת שקדים (2)
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

מהם היתרונות והחסרונות של ביצוע ניתוח להסרת שקדים אצל ילדים קטנים עם שקדים מוגדלים ודלקות שקדים חוזרות?

תשובה:

ילדים קטנים ותינוקות הסובלים משקדים מוגדלים או הישנות של דלקות שקדים, עלולים לסבול בשכיחות גבוהה יותר מחסימת נשימה ובעיות נשימה דרך האף או הפה. שקדים מוגדלים תופסים חלק ניכר מחלל הלוע, בייחוד אצל ילדים אצלם החלל מוצר בבסיסו, מפריעים לנשימה התקינה של הילד, וגורמים לאי נוחות גדולה, נחירות, ואף סטרידור (סוג של שיעול נבחני). היתרון הבולט של הניתוח, הוא שהוא פותר סופית את בעיית השקדים המוגדלים, על כל הבעיות הנלוות- זיהומים חוזרים של הגרון, הפרעות הנשימה וכו'. מאידך, עדיין מדובר בניתוח, הכרוך בסיבוכים, ועדיף להימנע ממנו במידה ואין אינדיקציה ברורה והפרעה לתפקוד.