דלג לתוכן

האם חומצה פולית גורמת לעצירות?

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 17/02/2009
1 דקות קריאה

שאלה:

אני בת 30, נשואה, ואם ל-2 ילדים. אני חולת FMF, ונוטלת קולכיצין זה 4 שנים במינון של 3 כדורים ליום. בחודש וחצי האחרונים התחלתי ליטול חומצה פולית, מאחר שאנו מעוניינים להיכנס להריון, והומלץ על ידי הרופא נשים ובייעוץ הגנטי ליטול חומצה פולית 3 חודשים לפני ההריון. בשבועיים האחרונים שמתי לב לתופעה מוזרה. הצואה שלי מאד קשה, עד כדי כך שהיא אפילו "נתקעת" ובמקרים קשים, רק חצי נר גליצרין עוזר, ואני לא רוצה להתמכר למשלשלים. האם אם יש קשר בין החומצה הפולית לתופעה הזו? אני זוכרת שברזל גורם לעצירויות. ואם לא - מה צריך לבדוק ולמי לפנות?

תשובה:

תופעות הלוואי של נטילת חומצה פולית הם בעיקר תגובה אלרגית, ברונכוספאזם (עווית סימפונות), הרגשה רעה, סומק, פריחה וגרד. לא ציינת מהו המינון אותו את לוקחת, אך אם מדובר בכדור אחד ליום, אין זה אמור לגרום לצואה קשה ולעצירות. אמליץ לך לנסות להקפיד על תזונה לריכוך הצואה, הכוללת מאכלים עשירים בסיבים, ירקות ופירות, ושתייה מרובה. אם אלה לא עוזרים, פני לרופא גסטרואנטרולוג לבדיקה. בהצלחה, ד"ר קרן גלרון - אינפומד
רופאים בתחום
ד"ר שאול סטיר
ד"ר שאול סטיר חוות דעת משפטית
ד"ר מתתיהו נוף
ד"ר מתתיהו נוף אורתופדיה
ד"ר יובל בר יוסף
ד"ר יובל בר יוסף אורולוגיה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו